Bootstrap چیست؟
بوت استرپ یک فریم ورک طراحی وب سایت است که در ابتدا توسط توسعه دهندگان توییتر برای استفاده داخلی ایجاد شد. bootstrap پس از مدتی در دسترس عموم قرار گرفت و به مجموعهای مناسب از ابزارها برای توسعه رابطهای کاربری با هر میزان پیچیدگی تبدیل شد.
اکنون Bootstrap یک مجموعه ابزار HTML ، CSS و JS منبع باز و رایگان است. هنگامی که توسعه دهنده وب Bootstrap این فایلها را به صفحه متصل میکند، تعداد زیادی کلاس و اجزای آماده برای طرح بندی در دسترس قرار میگیرد. از بوت استرپ برای ایجاد و طراحی وب سایتهای ریسپانسیو در زمان کم استفاده میشود.
در مورد زبان css می توانید مقاله زبان css چیست را بخوانید.
اهمیت و کاربرد بوت استرپ
دلایل زیادی برای استفاده از Bootstrap برای توسعه وب سایت وجود دارد. چارچوب Bootstrap نه تنها توسط توسعه دهندگان مستقل وب سایت بلکه توسط شرکتها نیز استفاده میشود. زمینه اصلی کاربرد بوت استرپ، توسعه و طراحی سایتهای مختلف است. در میان سیستمهای مشابه (Foundation ، UIkit ، Semantic UI ، InK و غیره) ، چارچوب Bootstrap محبوبترین چارچوب است.
طراحی و ایجاد ظاهر زیبا و مناسب برای وب سایتها و صفحات وب بسیار مهم است. طراحان وب سایت باید در کنار برنامهنویسی قوی باید به دنبال روشهایی برای ارائه جذاب آنها به کاربر باشند. نمایش خروجی کار به صورت کاربرپسند در طراحی وب سایت اهمیت زیادی دارد. بوت استرپ این امکان را به طراحان و برنامه نویسان می دهد که از طرحهای پیش فرض استاندارد برای صفحات وب خود استفاده کنند. استفاده از این طرحها امکان طراحی سایت های استاندارد با ظاهری جذاب را به وجود می آورد.
بوت استرپ توابع و دستورات مناسب را ایجاد کرده و در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد. این کار باعث میشود نه تنها زمان طراحی و ایجاد وب سایت کاهش یابد بلکه نتیجه نهایی مطابق با استانداردهای جهانی باشد. به همین دلیل بوت استرپ از اهمیت بالایی در زمینه طراحی و تولید وب سایت برخوردار است.
مهمترین کاربرد بوت استرپ این است که با استفاده از آن، توسعه دهندگان وب میتوانند بر کار توسعه تمرکز کنند، بدون اینکه نگران طراحی باشند و به سرعت یک وب سایت زیبا را طراحی و راه اندازی کنند.
مقاله طراحی ui چیست را برای درک بهتر ui بخواید.
مهمترین مزایای بوت استرپ کدامند؟
بوت استرپ با استفاده از طرحها و قالبهای آماده، طراحی سایت را بسیار آسان میکند. در ادامه مهمترین مزایای چارچوب بوت استرپ معرفی شدهاند.
سازگاری با مرورگرهای مختلف
سایتهای ایجاد شده با Bootstrap به طور یکسان در تمام دستگاههای مختلف و همچنین مرورگرهای مختلف نمایش داده میشوند.
راحتی در استفاده
از دیگر مزایای بوت استرپ این است که کار با بوت استرپ بسیار آسان است. این کار فقط به مهارت و دانش اولیه برای کار با طرحبندی و لایهبندی نیاز دارد.
یادگیری آسان bootstrap
یادگیری بوت استرپ نیز بسیار آسان است. تعداد قابل توجهی از فیلمها و مطالب آموزشی مفید وجود دارد که به شما کمک میکند تا Bootstrap را بدون هیچ مشکلی درک کرده و بر آن مسلط شوید. علاوه بر آن اکثر کدهای این چارچوب از قبل نوشته شده و میتوانید برای طراحی مورد استفاده قرار دهید.
به زبان ساده، اسناد Bootstrap یکی از بهترین مستندات موجود برای یادگیری این فریم ورک است. هر قطعه کد در وب سایت ارائه دهنده با جزئیات واضح توصیف و توضیح داده شده است. توضیحات همچنین شامل نمونه کد برای پیاده سازی اولیه است و این موضوع فرآیند یادگیری را حتی برای مبتدیان نیز ساده میکند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک جزء را انتخاب کنید، کد را در صفحه خود کپی و جایگذاری کنید و تغییرات موردنظر را اعمال کنید.
اجزای موجود در آن
بوت استرپ دارای مجموعه کاملی از اجزای سازنده است که میتوانید به راحتی آنها را در طراحی وبسایت استفاده کنید.. افزودن عناصر طراحی چشم نواز به وب سایت شما با استفاده از بوت استرپ نه تنها یک کار ساده است، بلکه میتوانید بدون توجه به اندازه صفحه نمایش یا دستگاهی که برای مشاهده آنها استفاده میشود، به صورت کامل و عالی طراحی شوند.
وجود قالب آماده
بسیاری از قالبهای موجود برای سیستمهای مدیریت محتوا با استفاده از فریم ورک Bootstrap توسعه داده شده است، که سطح کیفیت بوت استرپ را ثابت میکند. در اصل، این چارچوب شامل اجزای CSS ، HTML و JavaScript و همچنین سبکها و فونتهای خاص خود است.
در مورد javascript در مقاله کاربرد جاوا اسکریپت بخوانید.
معایب Bootstrap
در کنار مزیتهای مهم گفته شده برای بوت استرپ برخی از معایب نیز وجود دارد که باید به آنها نیز توجه داشته باشید.
قالبهای مشابه
سایتهای توسعه یافته با Bootstrap مشابه یکدیگرند، ساختار یکسان، دکمهها و بخشهای مختلف شباهت زیادی به یکدیگر دارند. با توجه به آنچه گفته شد باید با همه ابزارهای ارائه شده توسط Bootstrap به طور کامل آشنایی داشته باشید تا از حداکثر آنها در توسعه وبسایت استفاده کنید. این که همه سایتهای طراحی شده با این فریم ورک شبیه یکدیگر هستند، باعث می شود استفاده از آن برای اجرای برخی از پروژهها مناسب نباشد.
عدم سازگاری با مرورگرهای قدیمیتر
از آنجا که بوت استرپ سعی میکند با زمان هماهنگ باشد و دائماً به روزرسانی میشود، در نتیجه، ممکن است سایتهای موجود در بوت استرپ در مرورگرهای قدیمی به درستی نمایش داده نشوند.
پیش از معرفی فریم ورک بوت استرپ ، آشنایی با مفاهیمی همچون فریم ورک و کتابخانه الزامی است که در ادامه به آنها پرداخته شده است.
فریم ورک چیست؟
فریم ورک یک چارچوب نرمافزاری توسعهیافته است که برنامهنویسان میتوانند با استفاده از آن اپلیکیشنهای مختلفی بسازند. در حقیقت، فریم ورک برای برنامهنویسان به عنوان یک ابزار کمکی محسوب میشود که به واسطه آن دیگر نیازی به آغاز پروژه از ابتدا و از صفر نیست. از آنجایی که معمولا فریم ورکها توسط چندین مهندس کامپیوتر و برنامهنویس تولید، آزمایش و بهینه میشوند، میتوان آنها را یک چارچوب موثر، سریع و انعطافپذیر دانست. استفاده از یک چارچوب نرمافزاری یا همان فریم ورک برای توسعه اپلیکیشنها، به برنامهنویسان این امکان را میدهد تا روی قابلیتهای سطح بالای اپلیکیشن تمرکز کنند و قابلیتهای سطح پایین آن را بر عهده فریم ورک قرار دهند.
تفاوت فریم ورک و کتابخانه چیست؟
ممکن است عدهای، چارچوب نرمافزاری یا فریم ورک را یک مجموعه متشکل از کتابخانهها تصور کنند؛ همانطور که یک کتابخانه مجموعهای از توابع (روالهای) از پیش تعریف شده است. اما این تصور درست نیست، چون که فریم ورکها به کتابخانهها وابسته هستند یا از آنها استفاده میکنند. تفاوت میان کتابخانه و فریم ورک آن است که کتابخانهها در کدهای برنامهنویسان فراخوانی میشوند اما در نقطه مقابل، فریم ورک کنترل بدست میگیرد و در واقع، این فریم ورک است که کدهای برنامه را فراخوانی میکند. برای درک بهتر تفاوت میان فریم ورک و کتابخانه، در ادامه مثالی شرح داده میشود.
Curl یک کتابخانه در PHP است که برای ساخت درخواستهای HTTP کاربرد دارد. با استفاده از یک تابع Curl در برنامه، کدهای PHP مربوط به آن تابع خاص از کتابخانه Curl فراخوانی میشوند. در این سناریو، کد برنامه نقش فراخواننده تابع و کد کتابخانه نقش فراخوانیشونده را دارد. اما در صورتی که یک فریم ورک PHP، مانند لاراول (Laravel) استفاده شود، ارتباط معکوس میشود. معکوس به این معنی است که فریم ورک، کدهای اپلیکیشن نوشته شده در آن چارچوب را فراخوانی میکند. به لحاظ فنی، به این فرآیند وارونگی کنترل (Inversion of Control | IoC) میگویند. با وجود اینکه کتابخانه و فریم ورک دو مفهوم مجزا هستند، اما معمولاً در متون مختلف از آنها به جای یکدیگر استفاده میشود.
فریم ورک بوت استرپ چیست؟
بوت استرپ (Bootstrap) یک فریم ورک CSS رایگان و متن باز است که برای توسعه وب واکنشگرا (Responsive) و Mobile-First ایجاد شده است. منظور از طراحی Mobile-First این است که برای ایجاد یک وبسایت، طراحی نسخه موبایل آن اولویت دارد. به این ترتیب، با استفاده از طراحی Mobile-First میتوان ابتدا وب سایت را برای صفحه نمایشهای کوچک تلفن همراه آماده کرد و به مرور زمان وب سایت را برای صفحه نمایشهای بزرگتر نیز توسعه داد. Bootstrap دارای قالبهای طراحی شدهای است که این قالبها مبتنی بر CSS و جاوا اسکریپت هستند.
قالبهای بوت استرپ در تولید و نمایش صفحهنگاری، فرمها، دکمهها (Buttons)، نوار وضعیت و سایر اجزای رابط کاربری وبسایت مورد استفاده هستند. در ماه اگوست سال ۲۰۲۱، بوت استرپ به عنوان دهمین پروژه ستارهدار در گیتهاب انتخاب شد. Bootstrap اولین بار با هدف ایجاد سازگاری میان ابزارهای داخلی توییتر، توسط مارک اتو (Mark Otto) و جاکوب تورنتون (Jacob Thornton) توسعه یافت. با وجود اینکه قبل از بوت استرپ کتابخانههای متعددی برای ایجاد سازگاری میان ابزارهای داخلی توییتر تولید شده بودند، اما، تمامی آنها به ناسازگاری و سربارهای فراوانی منجر میشدند.
مارک اتو (Mark Otto) که یکی از توسعهدهندگان ارشد توییتر است در خصوص شکلگیری بوت استرپ میگوید:
با تعدادی از توسعهدهندگان توییتر دور هم جمع شده بودیم و قصد ساختن یک ابزار داخلی جدید را داشتیم. در حین انجام این کار، به این نتیجه رسیدیم که موقعیت مناسبی برای تولید یک ابزار بهتر فراهم شده و ممکن است در نهایت قادر به ساخت ابزاری اصولیتر باشیم. پس از چند ماه، توانستیم یک نسخه اولیه از بوت استرپ ارائه کنیم که راهکاری برای مستندسازی و به اشتراکگذاری قالبهای طراحی مشترک بود که در نهایت به توییتر کمک بزرگی کرد.
تعریف بوت استرپ به زبان ساده
سادهترین تعریف ممکن برای بوت استرپ این است که میتوان از Bootstrap به عنوان یک ابزار جامع برای توسعه وب استفاده کرد. بوت استرپ حاوی کتابخانههای پیشپردازنده Less ،CSS ،HTML و جاوا اسکریپت است و برنامهنویسان میتوانند به سادگی ابزارهای دلخواه خود را از این کتابخانه جامع دریافت کنند.
منشا کلمه بوت استرپ چیست؟
مستقل از مباحث توسعه وب و موارد مرتبط با آن، کلمه Bootstrap در لغت به معنی «خود راه انداز» است. از سوی دیگر، کلمه Bootstrapping یعنی فرآیندی که به صورت مستقل و بدون استفاده از عوامل خارجی به کار خود ادامه میدهد. در علم کامپیوتر، از مفهوم بوت استرپ با نام Booting یاد میشود که به فرآیند راهاندازی سیستم و بارگذاری اطلاعات اولیه نرمافزار در حافظه کامپیوتر اشاره دارد. به زبانه کوچکی که معمولاً در انتهای کفش تعبیه شده است نیز Bootstrap گفته میشود. در پاسخ به سوال «بوت استرپ چیست» به این نکته اشاره شد که بوت استرپ برای برنامه نویسی وب به صورت واکنشگرا استفاده میشود. در اینجا این سوال به وجود میآید که توسعه وب واکنشگرا چیست؟ بنابراین در ادامه این مقاله، به این موضوع پرداخته شده است.
توسعه وب واکنش گرا چیست؟
توسعه وب واکنشگرا (RWD | Responsive Web Design) روشی است که در آن طراحی و توسعه وبسایت باید بر اساس اندازه صفحه نمایش، پلتفرم (مثل ویندوز یا اندروید) و جهتگیری دستگاه، به رفتار کاربر پاسخ مناسبی داده شود. اما منظور از پاسخ یا همان واکنش مناسب چیست؟ واکنش مناسب یعنی صفحات وب در دستگاههای مختلف با اندازه صفحه نمایشهای متفاوت، به خوبی نمایش داده شوند. به طوری که طرح و قالب وبسایت با استفاده از یک صفحهبندی سیال و متناسب ایجاد شود و همچنین با محیط نمایش وب سایت نیز سازگار باشد. به دنبال افزایش میزان استفاده از تلفن همراه در سالهای اخیر، طراحی واکنشگرا نیز به عنوان یک معیار مهم در حوزه برنامه نویسی وب شناخته میشود.
بوت استرپ فارسی چیست؟
با توجه به اینکه فریم ورک بوت استرپ محبوبترین ساختار ایجاد شده جهت تسهیل ساخت وبسایتهای واکنشگرا برای دستگاههای موبایل و دسکتاپ به حساب میآید، نسخه راستچین شده استاندارد فریم ورک بوت استرپ فارسی نیز تولید شده و در گیتهاب موجود است. این استاندارد، Bootstrap RTL نام دارد. برای استفاده از این استاندارد، میتوان بدون تغییر فایلهای CSS و جاوا اسکریپت در بوت استرپ و تنها با اضافه کردن چند خط کد به فایلهای این استاندارد ارجاع داد تا نمایش خروجی راستچین شود.
در بوت استرپ از چه زبانهایی استفاده میشود؟
همانطور که در بخش قبلی اشاره شد، بوت استرپ یک فریم ورک تحت وب بر پایه زبانهای جاوا اسکریپت، HTML و CSS به حساب میآید. بدین ترتیب در این بخش زبانهای جاوا اسکریپت، HTML و CSS به صورت مختصر معرفی میشوند.
- جاوا اسکریپت: جاوا اسکریپت (JavaScript) یا همان JS، یک زبان سطح بالای تفسیری (Interpreted) است که با استفاده از آن میتوان صفحات وب تعاملپذیر ساخت. امروزه اکثر وبسایتها از این زبان برنامه نویسی به همراه HTML و CSS به عنوان سه فناوری اساسی تشکیلدهنده وب استفاده میکنند.
- HTML :HTML برگرفته از عبارت «Hypertext Markup Language» است و به عنوان زبان نشانهگذاری استفاده میشود. معمولا صفحات وب شامل متنها، عکسها و بخشهای مختلفی هستند که میتوان با کمک تگها و کدهای HTML یک ساختار مشخص برای این صفحات وب ایجاد کرد.
CSS : CSS از عبارت «استایلشیتهای آبشاری» (Cascading Style Sheets) برگرفته شده است و با استفاده از آن میتوان ظاهر مناسبی برای صفحههای وب ایجاد کرد. در واقع صفحهآرایی، استایلدهی و زیباسازی صفحات وب به عنوان کاربردهای CSS به حساب میآیند
ویژگی های بوت استرپ
Bootstrap برای سادهسازی توسعه صفحات وب ایجاد شده و اصلیترین هدف از به کارگیری آن در پروژههای وب، اعمال رنگ، سایز، فونت و قالب بوت استرپ به پروژه است. بدین ترتیب، فاکتور دارای اهمیت این است که آیا توسعهدهندگان طرح انتخاب شده بوت استرپ را میپسندند؟ زمانی که بوت استرپ به پروژه اضافه میشود، تعدادی Style اولیه برای تمام المانهای HTML تعریف میشود. در نتیجه یک ظاهر یکپارچه برای متون، جداول و عناصر فرم در مرورگرهای وب حاصل میشود. علاوه بر این، توسعهدهندگان میتوانند با استفاده از کلاسهای CSS که در بوت استرپ تعریف شدهاند، ظاهر محتوای خود را تا حد بیشتری سفارشیسازی کنند. برای مثال، Bootstrap تمهیداتی برای جداول رنگ روشن و تیره، عناوین صفحات، نقلقولهای برجستهتر و متن هایلایت شده دارد.
همچنین، بوت استرپ حاوی چندین کامپوننت جاوا اسکریپت در قالب افزونههای jQuery است که با استفاده از آنها، المانهای رابط کاربری همچون کادرهای محاورهای (Dialog Boxes)، راهنمای یک خطی (Tooltip) و اسلایدهای Carousel فراهم میشوند. هر کدام از اجزای Bootstrap شامل یک ساختار HTML، تعریفها (Declarations) و همچنین گاهی همراه با کدهای جاوا اسکریپت هستند. علاوه بر این، اجزای بوت استرپ قابلیتهای برخی از المانهای رابط کاربری موجود را نیز گسترش میدهند و یکی از مثالهای آن، تکمیل خودکار تابع برای فیلدهای ورودی است.
چرا Layout Components یکی از مهمترین اجزا Bootstrap است؟
با توجه به اینکه اجزای مربوط به طرح (Layout) روی تمام صفحات وب اثر میگذارند، این اجزا یکی از برجستهترین اجزای Bootstrap به حساب میآیند. جز اصلی Layout با نام «Container» یعنی نگهدارنده یا محفظه شناخته میشود و علت این نامگذاری این است که تمام دیگر المانهای صفحات وب، داخل Container قرار میگیرند. توسعهدهندگان برای صفحات وب میتوانند از کانتینرهای عرض ثابت (Fixed-Width) یا عرض متغیر (Fluid-Width) استفاده کنند. در صورتی که از Containerهای عرض متغیر استفاده شود، محتوای صفحات وب تمام عرض آن را پر میکند. از سوی دیگر، با انتخاب Containerهای عرض ثابت، توسعهدهندگان میتوانند با توجه به اندازه صفحه نمایش، از میان پنج اندازه ثابت یکی از آنها را انتخاب کنند. در ادامه، هر یک از این اندازههای ثابت، فهرست شدهاند:
- کوچکتر از ۵۷۶ پیکسل
- ۵۷۶ تا ۷۶۸ پیکسل
- ۷۶۸ تا ۹۹۲ پیکسل
- ۹۹۲ تا ۱۲۰۰ پیکسل
- بزرگتر از ۱۲۰۰ پیکسل
- مزایای استفاده از BootstrapBootstrap به عنوان یکی از جذابترین چارچوبها در حوزه توسعه وب در سالهای اخیر محسوب میشود و علاوه بر مزیتهایی همچون سادگی و راحتی کار با آن، نقاط قوت دیگری نیز دارد که در ادامه برخی از آنها به صورت فهرستوار بیان شدهاند.
- کاهش خطاهای مربوط به مرورگر
- ارائه یک فریم ورک سازگار با قابلیت پشتیبانی از اکثر مرورگرها و همچنین رفع سازشپذیری CSS
- قابلیت سفارشیسازی و دارای حجم کم
- ایجاد ساختار و ظاهر واکنشگرا
- ارائه چندین افزونه جاوا اسکریپت با به کارگیری jQuery
- پشتیبانی و مستندات مناسب
- امکان دسترسی به قالبها، تمهای (Themes) وردپرس و افزونهها به صورت حرفهای و رایگان
- سیستم ستونبندی (Grid System) مطلوب
معایب بوت استرپ
با وجود مزایا و نقاط مثبت متعدد بوت استرپ، این فریم ورک کاستیهایی نیز دارد که در این بخش به آنها اشاره شده است. باید توجه داشت که نقاط قوت و امکانات Bootstrap نسبت به نقاط ضعف آن بسیار برجستهتر است و به همین دلیل این فریم ورک محبوبیت بسیاری دارد. یکی از کاستیهای بوت استرپ مربوط به این مسئله است که اگر طراحان وبسایت بخواهند طراحی پیشفرض Bootstrap را به دلخواه خود تغییر دهند، مدت زمان زیادی صرف بازنویسی فایلها و تغییر Style بوت استرپ خواهد شد. به منظور اینکه توسعه وبسایت با بوت استرپ تا حدی منحصر به فرد شود و مشابه وبسایتهای دیگر نباشد، نیاز است که تغییراتی در آن ایجاد شود. استایلها در Bootstrap طولانی هستند و این موضوع باعث میشود خروجیهای متعدد و غیرضروری در HTML تولید شود.
jQuery یکی از کتابخانههای کلیدی جاوا اسکریپت به حساب میآید. اما، پشتیبانی از jQuery در نسخه پنجم بوت استرپ متوقف شده است که این مسئله لزوماً یک نقطه قوت محسوب نمیشود. میتوان عدم انطباق و ناسازگاری HTML را نیز از دیگر معایب بوت استرپ برشمرد. تا این بخش از مقاله «فریم ورک بوت استرپ چیست ؟» این فریم ورک، ویژگیها و همچنین مزایا و معایب استفاده از آن شرح داده شده است. حال در بخش بعدی، برخی از دورههای آموزشی مرتبط با برنامه نویسی وب به صورت مختصر معرفی میشوند. این دورهها برای افرادی مناسب است که قصد دارند برنامه نویسی وب را به صورت جامع و در عین حال به زبان ساده فرا بگیرند.
بوت استرپ چیست؟
بوت استرپ یک منبع رایگان از فریم وورک CSS است که به شما اجازه میدهد به طراحی وبسایت و نرم افزارهای تحت وب موبایل واکنشگرا (responsive) بپردازید. این منبع رایگان معمولا از تمپلتهای رایگان CSS یا در مواردی توابع جاوا اسکریپت برای طراحی ابزارها و المانهای گوناگون سایت همچون تایپوگرافی، دکمهها، ستونها، تبها و ناوبری استفاده میکند. بوت استرپ براساس رتبهبندی الکسا جزو ۲۰۰۰ برنامهی برتر در آمریکا شناخته شده است.
هدف بوت استرپ چیست؟
همانطور که گفتیم بوت استرپ نوعی فریم وورک است که ساخت و توسعهی صفحات وب مبتنی بر اطلاعات را برای طراحان سایت آسان میکند. درواقع bootstrap با هدف ارائهی گزینههای بصری و کاربردی گوناگون به طراح سایت به وجود آمده است. به بیان دیگر بوت استرپها گزینههای از پیش تعیینشدهای همچون نوع فونت، رنگ، قالب سایت و مواردی از این دست را در اختیار طراح قرار میدهد تا بتواند با کمک آنها یک وبسایت تمیز و چشم نواز طراحی کند. هنگامی که Bootstrap به پروژهای اضافه شود، تمامی تنظیمات اولیهی موردنیاز برای المانهای HTML را در اختیار طراح قرار میدهد به این ترتیب موجب به وجود آمدن ظاهری هماهنگ و یکنواخت برای تمامی اجزای وبسایت میشود.
کاربردهای bootstrap
در بخش قبل اشاره کردیم که بوت استرپ با هدف سادهسازی طراحی وبسایتهای محتوامحور تولید شده است و این کار را با فراهم آوردن برخی قالبها و المان ها برای طراحان وب انجام میدهد. اما بسیاری از فریم وورکها چنین امکاناتی را در اختیار کاربران قرار میدهند، پس تفاوت bootstrap با سایر فریم ورکها در چیست؟
خب برای پاسخ به این سوال بیایید نگاهی به کاربردهای این فریم وورک جالب بیندازیم:
– واکنشگرا (responsive) کردن صفحه: ریسپانسیو یا واکنشگرا کردن صفحه به این معناست که عناصر درون صفحه به نحوی طراحی شوند که در تمامی پلتفرمها، از جمله موبایل، تبلت، مانیتورهای واید و … به درستی به نمایش درآیند.
ریسپانسیو کردن صفحه با استفاده از سیستم ستونبندی به شما اجازه میدهد تمامی عناصر را در جای خود مرتب کنید. ریسپانسیو کردن صفحه یکی از کاربردهای اصلی بوت استرپ است که باعث میشود این فریم وورک بیش از هر چارچوب برنامهنویسی دیگری برای کاربر جذاب شود.
– ستونبندی (grid): سیستم گرید نوعی سیستم ستونبندی برای بررسی چینش اجزاء صفحه در پلتفرمهای مختلف است. این سیستم صفحهی شما را به ۱۲ ستون تقسیم میکند و شما میتوانید عناصر مختلف صفحهی خود را با استفاده از هریک از ستونها در جای مناسب خود قرار دهید.
از دیگر ویژگیهای جذاب گرید این است که شما میتوانید پس از تنظیم چینش عناصر صفحه، مدل قرارگیری و نمایش آنها را در صفحاتی مثل موبایل یا تبلت بررسی کنید و ایرادات و بهم ریختگیهای احتمالی آن را برطرف نمایید.
– ایجاد طرح و استایل برای عناصر صفحه: bootstrap در کنار تمامی کاربردهای فوقالعادهای که به آنها اشاره کردیم، ويژگی جالب دیگری نیز دارد که کار با آن را بسیار ساده و شیرین ساخته است.
این فریم وورک برای تمامی عناصر موجود در صفحه، فرم و استایل در نظر گرفته است و کاربر میتواند از میان دهها طرح و رنگ گوناگون، مناسبترین و زیباترین آنها را برای عناصر صفحهی خود انتخاب نماید. برای مثال شما میتوانید با تعریف یک کلاس از پیش تعیین شده در فریم وورک خود دکمههای گوناگون صفحهتان را به رنگهای مختلفی در بیاورید.
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
درودها عالی بود